FŐOLDAL
KÜLDETÉSÜNK SZOLGÁLTATÁSAINK HASZNOS LINKEK KAPCSOLAT ÁLLÁS

Külkereskedelmi folyamatok elemzése, racionalizálása

A külkereskedelmi folyamatok felülvizsgálata során a mindennapi tevékenységgel kapcsolatban felmerülő kérdésekben kívánjuk Partnereinket segíteni, igény esetén akár napi kapcsolattartás, folyamatos rendelkezésre állás keretein belül, különös tekintettel a következő területekre:

 1. Külkereskedelmi (keret)szerződések elkészítése, felülvizsgálata Rávilágítunk, hogy melyek azok a leglényegesebb pontok, amiket (az értékesíteni / beszerezni kívánt termék illetve szolgáltatás ismeretében) mindenképpen célszerű szerződésben rögzíteni.

  Incoterms klauzulák használata esetén útmutatást kívánunk nyújtani az egyes klauzulák előnyeiről, illetve hátrányairól és az azokhoz kapcsolódó dokumentumok kitöltésének buktatóiról (Bill of Lading / Hajóraklevél, CMR / Nemzetközi Közúti Fuvarlevél, stb…)

  Amennyiben Partnerünknek már meglévő külkereskedelmi tevékenysége van, felülvizsgáljuk a keretszerződések tartalmát és javaslatot teszünk annak esetleges fejlesztésére.

 2. Fizetési feltételekkel / banki ügyintézéssel kapcsolatos tanácsadás

  A külkereskedelemben használatos fizetési módok jelentősen eltérnek a belföldi kereskedelemben használatosaktól. Gyakran azért hiúsulnak meg külkereskedelmi ügyletek, mert a felek járatlanok ezekben és mivel a belföldi kereskedelemben használatos fizetési módokkal (egyszerű bankátutalás, előre utalás, stb..) indokolatlanul nagy kockázatot teremtenek valamely fél számára, ezért a hátrányos helyzetbe hozott fél inkább eláll az ügylettől. E szolgáltatásunkkal abban kívánunk ügyfeleinknek segítséget nyújtani, hogy az ügyletnek és a terméknek legmegfelelőbb fizetési módot ki tudja választani.

  Amennyiben Partnerünknek már meglévő külkereskedelmi tevékenysége van, felülvizsgáljuk a választott fizetési módokat, és ha szükséges, akkor javaslatot teszünk a felmerülő kockázatok csökkentésére.

  Mivel a külkereskedelemben használatos fizetési módok jelentős együttműködést kívánnak a bankokkal, tanácsainkkal eligazítást kívánunk nyújtani ezen ügyintézési folyamatok útvesztőjében is, ezeket igény esetén teljes mértékben átvállaljuk.

 3. Szállítmányozással kapcsolatos tanácsadás

  Segítünk kiválasztani a kereskedés tárgyát képező termék tulajdonságainak legmegfelelőbb szállítási módozatot, igény esetén felkutatjuk Partnereink számára a legmegfelelőbb szállítmányozási / logisztikai szolgáltatót.

  Partnerünk megbízásából és irányításával bonyolítjuk külkereskedelmi levelezését.    Telefon
T: +36 20 772 0279
    E-mail
info@skytrade.hu
    Copyright © 2013-2017 Sky Trade Kft

Made by e-Szolgálat Kft - www.e-szolgalat.hu